Ochrana osobních údajů

Provozovatel internetového obchodu www.viscopur.cz, společnost UP AND DOWN s.r.o., uchovává a zpracovává osobní údaje v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů a ostatními právními předpisy platnými na území ČR, a je registrován Úřadem pro ochranu osobních údajů V Praze pod reg. číslem 00055877 / 001.

Chráníme Vaše data:

Veškeré údaje našich zákazníků jsou zabezpečeny proti jakémukoli zneužití a získání třetí stranou. Vaše osobní údaje, které uvedete při nákupu, jsou naprosto důvěrné a v žádném případě nebudou poskytnuty třetím stranám. Osobní údaje budou použity jen pro nezbytně nutné úkony spojené s vyřízením objednávky. V případě Vaší dobrovolné registrace k zákaznickému účtu či odběru newsletteru budou použity k účelům jako opakovaná objednávka, zaslání obchodního sdělení apod). 

Samotný Váš nákup pro nás nikdy neznamenal a nebude znamenat sběr dat pro marketingové účely, pokud nám k tomu nedáte svobodný souhlas (při nesouhlasu odškrtnete příslušné políčko v košíku). Databáze zákazníků nenakupujeme ani neprodáváme, nezasíláme žádná nevyžádaná sdělení.

Nařízení GDPR:

Jistě Vám neuniklo, že od 25.5. 2018 vstupuje v účinnost Nařízení Evropského parlamentu a rady 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů, známé jako GDPR. 

Co se pro vás mění:

Jakkoliv toho nařízení zní strašidelně a mohutně se medializuje, u nás se prakticky nic nemění kromě několika dokumentům navíc. Ochrana dat našich zákazníků již dříve patřila k našim prioritám a nejinak tomu je i po začátku platnosti nařízení GDPR. Bez vašeho aktivního souhlasu nezasíláme žádná obchodní sdělení, ani Vaše data svévolně nepředáváme dál.

Doba uložení osobních údajů:

Vaše údaje ukládáme po nezbytně dlouhou dobu, kterou požaduje zákon nebo kterou považuje za přiměřenou účelu zpracování. Tam, kde není doba uložení osobních údajů pevně daná zákonem, můžete vždy požádat o okamžité ukončení zpracování takovýchto osobních údajů

údaje nutné k vyřízení objednávky - 10 let od vystavení daňového dokladu. Po tuto dobu jsme povinni Vaše údaje uchovávat kvůli dodržení podmínek Zákona o účetnictví a není možné požádat o jejich výmaz před skončením této lhůty

údaje nutné k vyřízení reklamace nebo vratky - po dobu trvání záruční lhůty (liší se dle poskytované délky záruky od 2 do 10 let od zakoupení zboží). Po tuto dobu jsme povinni Vaše údaje uchovávat a není možné požádat o jejich výmaz pře skončením této lhůty.

Údaje o zpracovatelích:

Kdo kromě nás zpracovává Vaše osobní údaje a komu je předáváme?

přepravní služba GLS a PPL, Uloženka, Zásilkovna - nezbytné pro úspěšné doručení objednaného zboží, není nutný Váš souhlas

reklamní agentura - zpracovává anonymní data z našeho e-shopu na základě sběru tzv. Cookies. Nastavení cookies si můžete sami změnit ve vašem prohlížeči. Více o cookies naleznete v další části textu. Agentura nemá přístup k Vaši osobním datům.

účetní společnost - nezbytné pro vedení povinné daňové evidence, není nutný Váš souhlas

dodavatel e-shopového řešení - nutné pro správný chod obchodu a vyřízení Vaší objednávky, není nutný váš souhlas

externí hodnocení nákupu - např. Heureka - služba Ověřeno zákazníky, Seznam.cz - služba Zboží.cz. Pokud si přejete sdělit svou zkušenost s nákupem, zaškrtněte při dokončení objednávky možnost "Souhlasím s předáním údajů v objednávce za účelem nezávislého hodnocení nákupu (Zboží.cz, Heureka.cz)". Následně obdržíte naším jménem hodnotící dotazník, který slouží pro nezávislé porovnání nákupní zkušenosti tisíce zákazníků na různých portálech.

Veškeré zpracování Vašich osobních údajů máme s našimi zpracovateli smluvně ošetřené a věnujeme maximální úsilí jejich zabezpečení při vzájemném předávání.

Náš obchod a Heureka - program Ověřeno zákazníky (nezávislé hodnocení nákupu):

Vaši spokojenost s nákupem zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop zapojen. Ty vám zasíláme pokaždé, když u nás nakoupíte a zaškrtnete souhlas se zasláním tohoto dotazníku. Zpracování osobních údajů pro účely zaslání dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky provádíme na základě našeho oprávněného zájmu, který spočívá ve zjišťování vaší spokojenosti s nákupem u nás. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýz našeho tržního postavení využíváme zpracovatele, kterým je provozovatel portálu Heureka.cz; tomu pro tyto účely předáváme informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu. Vaše osobní údaje nejsou při zasílání e-mailových dotazníků předány žádné třetí straně pro její vlastní účely. 

Vaše práva:

Vaše osobní údaje pečlivě střežíme, nepředáváme je třetím stranám, pokud to není nezbytné pro vyřízení Vaší objednávky.

Můžete nás kdykoli požádat o:

zaslání výpisu Vašich osobních údajů, které máme uloženy.

opravu či vymazání osobních údajů v zákaznickém účtu. Pokud došlo k jejich změně, můžete si je sami upravit v zákaznické sekci https://www.i-living.cz/Profil. Pokud máte jakýkoliv problém, kontaktujte nás na e-mailu nebo čísle uvedením v horní části stránky. To samé platí se smazáním registrovaného účtu.

výmaz osobních údajů - pokud nám zákon neukládá  evidenci Vašich osobních údajů po určitou dobu (typicky daňový doklad, reklamace), Vaše osobní údaje na požádání vymažeme i my ručně, pokud nás o to požádáte.

odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů - tam, kde je možné tento souhlas udělit a byl nám udělen (např. Vaše registrace v eshopu pro snadnější opakovaný nákup či registrace pro zasílání newsletteru), nejrychleji tak učiníte sami přihlášením do svého účtu a nastavením změn nebo odhlášením se z odběru newsletteru při jeho přijetí. Případně to můžeme udělat za Vás, stačí napsat nebo zavolat na kontaktní e-mail a telefonní číslo.

podat stížnost k dozorovému orgánu ÚOOÚ. Věříme však, že všechny problémy však dokážeme vyřešit promptně a k Vaší spokojenosti.

 

Cookies a zásady používání souborů cookies:

Za účelem zlepšení Vám poskytovaných služeb využívají naše stránky soubory cookie. Soubory cookie jsou malé soubory, které ukládají informace ve Vašem prohlížeči, a slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osobní data uživatelů však nejsou na základě těchto informací identifikovatelné. Soubory cookies zajišťují např.:

  • správnou funkčnost našich stránek, aby bylo možné dokončit proces nákupu,
  • zapamatování přihlašovacích údajů našich zákazníků při vytváření nových objednávek,
  • pro marketingové účely jako např. sledování návštěvnosti stránek.

Jaké soubory cookie používáme:

Soubory cookie používané na našich stránkách lze z hlediska jejich trvanlivosti rozdělit na dva základní typy. Krátkodobé, tzv. „session cookie“, které jsou pouze dočasné a zůstávají uloženy ve Vašem prohlížeči pouze do té doby, než prohlížeč zavřete. Dále pak dlouhodobé, tzv. „persistent cookie“, které zůstávají uloženy ve Vašem zařízení mnohem déle nebo dokud je ručně neodstraníte. Toto záleží na nastavení vašeho prohlížeče, které si můžete regulovat.

Z hlediska funkce, kterou jednotlivé cookie plní, lze cookie rozdělit na:

  • konverzní, které nám umožňují analyzovat výkon různých prodejních kanálů
  • trackingové (sledovací), které v kombinaci s konverzními pomáhají analyzovat výkon různých prodejních kanálů
  • remarketingové, které používáme pro personalizaci obsahu reklam a jejich správnému zacílení
  • analytické, které nám pomáhají zvýšit uživatelské pohodlí našeho webu tím, že pochopíme, jak jej uživatelé používají
  • esenciální, které jsou důležité pro základní funkčnost webu.

Některé soubory cookie mohou shromažďovat informace, které jsou následně využity třetími stranami a které např. přímo podporují naše reklamní aktivity (tzv. „cookie třetích stran“). Například informace o produktech kupovaných návštěvníky na našich stránkách mohou být zobrazeny reklamní agenturou, abychom mohli lépe uzpůsobit zobrazení internetových reklam na Vámi zobrazovaných webových stránkách. Tyto údaje jsou pouze "v pozadí", jsou anonymní a nelze podle nich identifikovat vás jako osobu.

Používání souborů cookie lze nastavit pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookie automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookie lze pomocí Vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů.

Informace o prohlížečích a o způsobu nastavení předvoleb pro soubory cookie můžete nalézt na následujících webových stránkách. 

Chrome
Firefox 
Internet Explorer
Android

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.